Ssm suruhanjaya syarikat malaysia

SSM would like to thank the writer for his feedback. SSM wish to respond and provide explanation to the comments made. SSM agree with the writer that only qualified persons should practice as company secretaries, given that their role today goes beyond merely performing the administrative duties for a company.

Ssm suruhanjaya syarikat malaysia

Panduan ini merupakan pendaftaran secara offline di kaunter atau di pejabat SSM untuk mendaftar perniagaan milikan tunggal atau perseorangan. Apa yang boleh saya katakan, ia terlalu mudah.

Kepada yang mempunyai perniagaan samada online atau offline, anda dinasihatkan untuk membuat pendaftaran perniagaan. Jawapannya ada di keratan akhbar online dibawah: Inilah sebab utama anda perlu mendaftar peniagaan.

Lagipun senang je mendaftarnya.

Ssm suruhanjaya syarikat malaysia

Bayarannya pula tidak sampai RM Nama perniagaan juga amat penting meningkatkan kredibiliti dan kepercayaan pelangan terhadap perniagaan anda. Jadi mulakan tindakan yang bijak dengan mendaftar perniagaan anda di SSM.

About SSM | Suruhanjaya Syarikat Malaysia (SSM)

Sebelum mendaftar, anda perlu mencari alamat pejabat SSM. Ok ini dia link alamat pejabat SSM di seluruh Malaysia.

Ssm suruhanjaya syarikat malaysia

Anda boleh menelefon mereka untuk apa jua pertanyaan berkenaan pendaftaran. Seelok-eloknya call terlebih dahulu, confirm kan semula. Pastikan semuanya betul sebelum datang ke pejabat SSM. Mana lah tahu ada perubahan pendaftaran oleh SSM.

Seterusnya tentu anda perlu mencari lokasi atau tempat pejabat SSM tersebut. Jika anda tidak arif dengan kawasan tersebut, anda boleh menggunakan perkhidmatan maps percuma yang disediakan oleh google.

Companies Commission of Malaysia - Suruhanjaya Syarikat Malaysia SSM

Lawati laman web ini iaitu: Untuk pendaftaran SSM, anda tidak perlu datang pakai coat. Pastikan anda bawa salinan photostat kad pengenalan.

Kalau tidak, terpaksa lah turun balik pejabat SSM mencari kedai photostat. Ke hulu hilir nanti dibuatnya. Bila sudah sampai di pejabat SSM. Pergi ke kaunter pertanyaan.

Kaunter ini biasanya tiada nombor giliran dan perlu beratur. Jangan lupa ucapkan terima kasih pada pegawai tu kerana ada senyuman bonus menanti anda.SSM e-Info Services is an Internet based service to provide search and purchase of registered company (ROC) and business (ROB) information online.

Why do we need to conduct the SSM Company search

This is an alternative to over the counter transactions. Everybody can access this service with Internet connection using online payment such as Prepaid, Credit Card (Visa, Mastercard, .

The Companies Commission of Malaysia (SSM) wishes to officially announce the issuance of new Guidelines on application to strike off the name of a company under .

Pada kali ini, saya ingin berkongsi pengalaman saya mendaftar perniagaan di Suruhanjaya Syarikat Malaysia (SSM). Panduan ini merupakan pendaftaran secara offline di kaunter atau di pejabat SSM untuk mendaftar perniagaan milikan .

Tempat: Menara SSM, No.7, Jalan Stesen Sentral 5, Sentral Kuala Lumpur, Suruhanjaya Syarikat Malaysia (SSM), Malaysia Calon yang berminat, sila hantar permohonan terperinci dengan resume anda dan pengalaman kerja yang lepas jika diminta menggunakan link di bawah. Moovit helps you to find the best routes to Menara Suruhanjaya Syarikat Malaysia (SSM) using public transit and gives you step by step directions with updated schedule times for .

Larian SSM – Suruhanjaya Syarikat Malaysia. Jom Sertai Larian SSM. Your participation and contribution mean alots! Come and join us by log in to our website and be.

Suruhanjaya Syarikat Malaysia Ver